Adalar hayır lokması, olarak lokma döktürme hizmetini sizlere sunmaktan sevinç duyuyoruz. Hayır Lokması Nedir? Hayır Lokması, un, tuz, maya ve şeker eklenerek yapılan bir hamurdan elde edilir. Bu hamur sıvı yağda kızartılır ve sonrasında ise koyu kıvamlı bir şerbet ile tatlandırılması sağlanır. Türk kültürünün vazgeçilmez tatlılarından biridir. Esasen İzmir’e özgü olarak bilinse de günümüzde ülkemizin hemen her yerinde lokma döktürülür. Yine de İzmir lokması şeklinde de tanınır. Ünü tüm dünyaya yayılmış olan bu özel lezzet, Adalar lokmacı hizmeti ile sizlere sunuluyor.
Adalar İstanbul Lokmacı
Lokma kelimesi aslında bir yudum, bir ağız, bir parça yemek anlamı taşır. Arapçada yer alan lukma kelimesinden türetilmiştir. Lokmanın bir türü olan ve günümüzde Arap kültüründe de varlığını sürdüren kadı lokması, tam olarak on üçüncü yüzyılda ortaya çıkmıştır. Kaynağı Osmanlı Sarayı’na dayanır. O dönemlerde dahi halk arasında da yaygınlaşmıştır.
Adalar hayır lokması, basılı ilk yemek kitabında da tarifi var olan bir tatlıdır. Lokum, yumurta lokması ve saray lokması şeklinde isimleri bu kitapta da geçmektedir. Arap lokmasıyla saray lokması birebir aynı olmaktadır. Türkiye’de öne çıkan iki farklı lokma türü bulunur. Bunlardan birincisi saray lokması, ikincisi ise İzmir lokmadır.
Adalar Lokma Arabası
Adalar hayır lokması, genelde hayır yaptırmak maksadıyla dökülür. Adalar lokma arabası ile gerçekleşen bu hizmet, genellikle kalabalık alanlarda, cadde kenarlarında, cami ve okul önlerinde yaptırılmaktadır. İstanbul Adalar lokmacı hizmeti, yalnızca hayır için değil aynı zamanda nişan, sünnet, düğün gibi özel etkinlikler için de tercih edilir. İzmir lokma, çoğunlukla hayır için dökülmesinden ötürü hayır lokması olarak daha çok tanınıyor. Hayır lokması ve saray lokmasını birbirinden ayıran en önemli noktalardan biri de şekildir. Ayrıca servis edilme türleri de saray lokması ve hayır lokmasını birbirinden ayırır.
Hayır lokması, bir çay bardağı ağzı büyüklüğünde dökülür. Orta bölümü ise oyuktur. Üçerli olacak şekilde servise sunulur. Bununla beraber saray lokması ise zeytin tanesinden hafif iri olacak biçimde yuvarlak şekiller oluşturularak dökülür. Bu işlemi Adalar hayır lokması arabasında özel lokma ekipmanı gerçekleştirmektedir. Ayrıca saray lokması altılı şekilde servis yapılır. Her iki lokma çeşidinin de hammaddeleri aynıdır. Bunlar tuz, maya, un ve şekerdir.
İstanbul Adalar Lokmacı
Adalar hayır lokması, İstanbul’da da hizmet vermektedir. Adalar İstanbul lokmacı, İstanbul’un tüm ilçelerine hizmet sunan firmamız, lokma döktürme işlemini büyük bir titizlik ve profesyonellik ile yapmaktadır. Alanında profesyonel, donanımlı ve tecrübeli olan lokmacı ekibimiz, Adalar dahil olmak üzere İstanbul’un her ilçesine hizmet sağlamaktadır.
Ünü Yunanistan, Arabistan ve Türkiye’ye yayılmış olan bu özel lezzeti, ister hayır için isterseniz de düğün, nişan, sünnet ve söz gibi etkinlikler için de döktürebilirsiniz. Tamamen hijyenik ve hızlı bir şekilde hizmet sağlayan firmamız, müşteri istek ve beklentilerini optimal şekilde karşılar. Siz de eğer herhangi bir nedenle lokma döktürmek istiyorsanız; yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçmek olmalıdır.
Adalar Hayır Lokması Fiyatları
Adalar hayır lokması, son derece ekonomik fiyatlar sunar. Adalar hayır lokması fiyatları, her bütçeye hitap edecek türdendir. Düğün, nişan, söz, sünnet ya da hayır için siz de lokma döktürmeyi planlıyorsanız; firmamızla iletişim kurarak en iyi hizmeti alabilirsiniz. Herhangi bir firmadan lokmacı hizmeti almak yerine alanında deneyimli ve tanınan bir firmayla iş birliği yapmanızda yarar vardır. Bu sayede lokma döktürme hizmeti problemsiz ve hijyenik şekilde sonuçlanacaktır. Adalar lokma fiyatları ve hizmet detayı hakkında daha çok bilgi için bizimle iletişim kurabilirsiniz.