Arnavutköy hayır lokması, tuz, un, şeker ve maya ilave edilerek yapılan bir hamur oluşturularak elde edilir. Elde edilen bu hamur yağda kızartılır. Ardından koyu kıvamlı bir şerbete batırılır ve tatlanması sağlanır. Ülkemiz kültürünün vazgeçilmeyen tatlıları arasında yer alır. Aslında İzmir kentine özgü olarak lanse edilse de günümüzde bütün illerde lokma döktürme işlemi yaptırılır. Yine de İzmir lokması olarak tanınır. Şöhreti bütün dünyada nam salmış olan bu özel lezzet, Arnavutköy lokmacı hizmeti ile sizlere sunuluyor.
Arnavutköy İstanbul Lokmacı
Lokma kelime anlamı olarak esasen bir ağız, bir yudum ve parça yemek demek oluyor. Arapçada geçen lukma kelimesinden geliyor. Lokmanın bir çeşidi olan ve şimdilerde Arabistan kültüründe de yer alan kadı lokması, tam anlamıyla on üçüncü yüzyılda piyasaya giriş yaptı. Bunun kaynağının Osmanlı Sarayı olduğunu söylersek yanlış yapmış olmayız. İşte o dönemlerde bile lokma hem sarayda hem de halk arasında yaygın bir lezzet idi.
Arnavutköy hayır lokması, ülkemiz tarihinde basılı ilk yemek kitabında da tarifi olan bir yiyecektir. Yumurta lokması, lokum ve saray lokması olarak isimleri bu kitapta yazılmıştır. Bununla beraber saray lokması ile Arap lokması birebir aynıdır. Ülkemiz kültüründe iki çeşit lokma ortaya çıkar. Bunlardan birincisi İzmir lokma, diğeri ise saray lokması olmaktadır.
Arnavutköy Lokma Arabası
Arnavutköy hayır lokması, çoğunlukla hayır maksadı ile döktürülür. Arnavutköy lokma arabası ile yapılan bu hizmet, genelde kalabalık alanlarda, okul ve cami önlerinde, cadde kenarlarında gerçekleşir. İstanbul Arnavutköy lokmacı hizmeti, sadece hayır için verilmez. Aynı zamanda sünnet, düşün, nişan, söz ve düğün gibi etkinlikler için de lokma döktürülür. İzmir lokma, ağırlıklı olarak hayır için döktürülmesinden dolayı ismi hayır lokması şeklinde daha çok bilinir. Saray lokma ve hayır lokmayı birbirinden ayıran çeşitli nitelikler vardır. Örneğin şekilleri ve servis edilme çeşitleri bu iki lokmanın birbirinden ayrılmasını sağlar.
Hayır lokması yani İzmir lokma, çay bardağı ağzı büyüklüğünde hamurlar oluşturularak elde edilir. Bu lokmanın orta bölümü deliktir. Servis sırasında 3 adet olacak şekilde sunum yapılır. Aksine saray lokması zeytin tanelerinden hafif büyük olacak biçimde yapılır. Bu genelde lokmacı ekipmanları sayesinde aynı boyutlarla çok sayıda saray lokması döktürülerek yapılır. Servis esnasında ise saray lokması ortalama 6-7 adet şeklinde sunulur. Her iki lokma türünün de yapım malzemeleri aynıdır. Yani iki lokma servis ve şekil bakımından farklı olsa da hammaddeleri maya, un, tuz ve şeker olmaktadır.
İstanbul Arnavutköy Lokmacı
Arnavutköy hayır lokması, İstanbul’da hizmet sağlıyor. Arnavutköy İstanbul lokmacı olarak, İstanbul kentinin bütün ilçelerine hizmet sunan şirketimiz; lokma dağıtımı işlemini büyük bir özveri, profesyonellik ve titizlik ile yerine getiriyor. Alanında tam donanımlı olan ekibimiz, uzun senelerdir lokmacı sektöründe çalışan kişilerden oluşuyor. Ünü Arabistan, Türkiye ve Yunanistan dışında neredeyse tüm dünyaya duyulmuş olan lokma ve hizmetimiz; firmamız sayesinde güvenli ve titiz şekilde döküm ve dağıtım hizmetiyle dikkat çekiyor.
Arnavutköy Hayır Lokması Fiyatları
Arnavutköy hayır lokması, tam anlamıyla hijyenik ve hızlı bir şekilde dökülüyor ve dağıtımı yapılıyor. Sektörün önde gelen isimlerinden olan firmamız, müşteri istek ve beklentilerine odaklanarak; en iyi lokma döktürme hizmetini sağlıyor. Arnavutköy hayır lokması fiyatları ise her bütçeye hitap edecek türden oluyor. Firmamız; ekonomik fiyatlarla lokma dökme hizmeti sunarken, aynı zamanda bütçe dostu fiyat politikası ile de müşterilerini memnun etmeyi başarıyor.