Lokmacı firması iş birliği ile hayır lokması dağıtmak, Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Birçok özel etkinlikte hayır yapmak ve sevap kazanmak için dağıtılan lokmalar, düğünden, cenazelere kadar birbirinden farklı birçok etkinlikte insanların seçimi olmuştur. Mahalle ve sokak aralarında dağıtılan lokma, özel şirketler tarafından son derece dikkatli bir şekilde dökülüp dağıtılmaktadır.
Son derece lezzetli ve kaliteli bir şekilde dökülen hayır lokmaları, birçok insanın da beğenerek ve severek tükettiği bir yiyecektir. Bütün kültürlerin kendilerine göre farklı biçimde lokma dökme tarzları vardır. İster tatlı ister tuzlu olarak çeşitli lokmalar döktürülebilir. Lokmaları genellikle etkinlik yapan kişiler, adan adayan kişiler ya da hayır işlemek için döktürmek isteyen kişiler döktürebilirler. Sizler de hiç uğraşmadan lokma döktürmek isterseniz uzman lokma dökme şirketleri ile anlaşabilirsiniz.
Hayır Lokması Nedir?
Hayır lokması, şerbetli bir tatlıdır. Un, maya, şeker ve su ile yapılan lokmalar, kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır. Hayır lokması, genellikle cami önleri, sokaklar, parklar ve meydanlarda dağıtılır. Hayır Lokması, Cenazelerde, düğünlerde hatta doğum günleri gibi birden çok etkinlikte, etkinliği yapan insanların uğraşamaması adına döktürülen lokmalar, arabalarla mahalle ve sokak aralarında dağıtılmaktadır. Lezzetli olmasıyla birlikte aynı zamanda da doyurucu tatlardan biri olan hayır lokmaları, tuzlu ve tatlı seçenekleriyle birçok kişinin damak zevkine hitap eder.
Birden fazla farklı yörelerde gelenek haline gelmiş olan hayır lokması, kişilerin özel günlerinde mahallesinde bulunan insanlara dağıtılabilir. Çok eski zamanlardan itibaren günümüze kadar gelmiş ve gelenek haline gelmiş olan hayır lokması döktürmek, bu zamanlarda lokma dağıtma şirketleri tarafında kolaylıkla gerçekleştirilebilir ve bu sayede iyi bir hayır lokmasını hiç uğraşmadan döktürüp dağıttırabilirsiniz.
Hayır Lokması Nasıl Olması Gerekir?
Lokmacı firmaları ile en iyisi yapılan lokma özenle hazırlanır. Tuzlu ve tatlı biçimlerde döktürülebilen hayır lokmaları, birden fazla etkinlik günlerinde yapılabilir. Tatlı lokmalar bilindiği gibi evlilik ve sünnet gibi değişik etkinliklerde tercih edilmektedir. Tuzlu lokmalar ise genelde cenaze gibi etkinliklerde tercih edilmektedir. Son derece doyurucu ve lezzetli olan lokma tatlı ve tuzlu seçenekleri ile ikisi de sanki evde yapılmış gibi lezzetli olmakla birlikte bir o kadar da kaliteli olacak şekilde sunum yapılır. Etkinliği yapan kişilerin evlerinde birden çok telaşın arasında bir de hayır lokması hazırlamak gibi bir telaşın daha çıkması bir hayli yorucu olur.
Bunun yerine hayır lokmaları döken şirketlerden biriyle anlaşabilir ve kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz. Birden fazla şirket lokma döküp insanlara kendileri dağıtmaktadır. Kızartılmış hamurdan hazırlanan tatlı ve tuzlu lokmalar birçok etkinlikte dağıtım için uygundur. Kıvamında hazırlanan hamurlar küçük parçalara ayrılarak şekillendirilir ve kızdırılmış yağda kızartılır. Son olarak da şerbetlenir. Tuzlu lokmalarda kızartıldığı gibi dağıtabilmektedir. Genellikle araçlarla camilerin önlerinde veya sokaklar aralarında dağıtılan lokmalar sevap kazanmak isteyen kişiler için dağıtılan hayır etkinliklerindendir.
Dışı çıtır içi ise yumuşacık yapılan hayır lokmalarının iç kısımları tam pişmesi için iyice kızartılması gerekmektedir. Bütün malzemelerin doğru bir şekilde eklenmesi ve iyice mayalanması hamurun pişirirken güzelce kabarmasını sağlar. Kabarmayan hamurlar yağ çeker ve içleri yeterince pişmez. Bundan dolayı dökülecek olan lokma hamurlarının güzel bir şekilde hazırlanması oldukça önemlidir. Dikkatli hazırlanmazsa lokmalar çiğ olarak servis edilebilir.
Birden çok püf noktası bulunan hayır lokmasının tatlı ve tuzlu olarak farklı türlerinin değişik şekillerde hazırlanış biçimleri vardır. Hazırlanma aşamaları da birbirinden oldukça farklıdır. Fakat ikisinin de yağ çekmeyecek bir biçimde dikkatlice yapılmalıdır. Bu şekilde dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olan lokmalar servis edilebilir. Sevap kazanmak için dağıtılan hayır lokmaları son derece lezzetli ve kaliteli olmalıdır. Bunun için işini düzgün yapan ve güzel hayır lokması dökebilen firmalar ile anlaşmanız oldukça önemlidir. Bu sebeple lokma firması seçerken dikkatli araştırma yapmak gerekmektedir.
Lokma Ne İçin Döktürülür?
Lokmacı firmaları ile hazırlanan lokma büyük bir titizlik gerektirir. Birden fazla farklı etkinlikler için lokma döktürmek mümkündür. Cenazelerde kaybedilen insanlar için, düğünlerde ise bereket getirmesi için ya da doğumda mutluluğun daim olması adına lokma döktürülür. Hatta adak adadığınızda birçok kültüre göre kurban kesmek yerine lokma döktürmek gibi adetler bulunmaktadır. Ayrıyeten hayır lokması güzel bir olay yaşandığı zamanda ya da dilek dilendiği zamanda da döktürülebilir.
Yardım etmek veya sevap kazanmak için döktürülen hayır lokmalar, ihtiyaç sahibi insanlar için birçok kültürde dökülüp dağıtılmaktadır. Çoğunlukla Cuma çıkışlarında döktürülüp dağıtılan hayır lokmaları, cenaze evinin önünde veya düğün evinin sokaklarında sevap kazanmak için lokma döktürülen kişinin mahallesinde de yapılabilir. Sevabına ya da hayır yapmak için döktürülen lokmalar, döktüren kişilerin amacı doğrultusunda yapılan bir etkinliktir. Farklı kültürlerde yıllar boyu devam eden bir alışkanlıktır.
Nişanda, kınada, düğünde, sünnette, adak adandığında ya da özel günlerde hayrına döktürülen lokma oldukça yaygındır. Farklı kültürlerde gelenek haline gelmiş lokma, son zamanlarda belirli şirketler tarafından sağlandığı için taze ve lezzetli lokmalar kolaylıkla mahallelere dağıtılabilmektedir.
Geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelmiş bu alışkanlık düğün veya cenazesi olan kişiler tarafından bu gibi zamanlarda kendi evlerinde dökülürdü. Sonra mahallesine veya ihtiyaç sahibi olan insanlara dağıtılırdı. Fakat hızla büyüyen sokaklarda lokmayı evde dökmek oldukça zor bir hal aldığından artık evde lokma dökmek pek de mümkün olmuyor. Evde uğraşmaktansa işini her zaman kaliteli yapan şirketler ile anlaşılıp büyük araçlarla yapılması daha kolaydır. Cenazelerden tutun düğünlere kadar farklı etkinliklerde hayır işlemek için lokma döktürülebilir Akdeniz ve Ege bölgesinde bu alışkanlık oldukça yaygındır. Siz de İstanbul lokma hizmeti için güvenilir firmalardan destek alarak lokma döktürebilirsiniz.
Lokmacı: Hayır Lokması Nasıl Hazırlanır?
Tuz, şeker, su, un ve maya ile hazırlanan lokmalar sıvı yağ ile kızartılmaktadır. İsteğinize göre tuzlu ya da tatlı bir şekilde lokmaları döktürmek mümkündür. Sıkma torbasının içerisine hamuru döküp ardından eşit şekillerde düzgünce dökülen lokmalar, kimi zaman halka şeklinde tatlı olarak da yaptırılabilir. Düğünlerde genellikle halka şeklinde tatlılar veya lokmalar tercih edilmektedir.
İç malzemelerin bütünü bir araya getirilerek hamur yoğurulur ardından mayalanır. Sonra tatlı lokma yapılacak ise şerbeti hazırlanır. Lokma tuzlu yapılacak ise şerbete gerek yoktur. Tatlı olarak hazırlanan lokmalarda veya tuzlu yapılan lokmalarda mayalanan ve kabaran hamurlar kalıpla istenilen şekilde şekillendirilerek sıvı yağın içerisine bırakılır. İyice kızartılmış olan hamurlar eğer ki tatlı olacaksa soğutulan şerbetin içerisine bırakılır ve şerbetini iyice çekmesi sağlanır. Ardından uygun kaplara koyulur ve dağıtıma hazırdır. Tuzlu lokmalar sıvı yağın içerisinden çıkartıldıktan sonra direkt insanlara servis edilebilir.
Hazırlanışı son derece pratik olan hayır lokmaları kolay gibi görünse de cenaze ya da düğün zamanlarında oldukça zahmetli bir hal almaktadır. Evinizin içinin de yağ kokması muhtemeldir. Son zamanlarda hayır işlemek için lokma döktürmek sık sık karşılaşılan bir durum olmuştur. Bu lokmalar fiyat olarak diğer tatlılar ile karşılaştırıldığında oldukça uygundur. Cenaze, düğün gibi telaşların arasında bir de lokma dökmekle uğraşmak istemedikleri için çoğunlukla lokma dağıtan şirketler ile anlaşma yapılmaktadır. Bu sayede lezzetli ve kaliteli lokmalar döktürmek oldukça zahmetsiz ve kolaydır.
Lokmacı: Lokma Dağıtımı Nasıl Olmalıdır?
Cenazeler ve düğünler gibi özel günlerde sevap kazanmak için dağıtılan lokmalar çoğunlukla cami çıkışında ya da mahallelerde arabalarda pişirilerek dağıtılmaktadır. Pişirildiği andan itibaren dağıtımı başlayan hayır lokması, temiz şartlarda ve güvenli bir biçimde üretilmektedir. Aynı zamanda üretimi yapılırken sunum ve pişirme işlemlerini yapan bütün çalışanlarda önlük ve eldiven, bone, maske gibi bütün temizlik ekipmanları bulunmaktadır.
Bu sayede lokma döktürenlerin temizlik konusunda akıllarında en ufak bir soru işareti bile kalmamalıdır. Dikkatli bir şekilde dökülen hayır lokmaları, temiz koşullarda servis edilmektedir. Hayır işlemek için döktürülen lokmalar insanların düzgün bir biçimde yiyebilmeleri için özenli bir şekilde paketlenip ve servis edilmektedir. Böylece lokma alan kişiler de gönül rahatlığı ile lokmalarını tüketebilirler.
İstanbul lokmacı talepleriniz için bize ulaşabilirsiniz!